Dag 7 t/m 9 - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van Moosje - WaarBenJij.nu Dag 7 t/m 9 - Reisverslag uit Kampala, Oeganda van Moosje - WaarBenJij.nu

Dag 7 t/m 9

Door: Moos

Blijf op de hoogte en volg Moosje

29 September 2016 | Oeganda, Kampala

Dag 7.
Na een lange rit van ruim 9 uur (zo'n 450 km) komen we aan in murchison falls national park.
Voor we het park inrijden waar onze lodges zich bevindt worden we welkom geheten door de 1e olifant. Verderop staat 4 vrouwtjes olifanten die lopen op de weg waar wij rijden. We komen iets te dicht bij en woest draait 1 zich om. We gaan maar wat achteruit. De dames zijn niet van plan op zij te gaan en zo staan we een tijdje stil. De locale bevolking komt eraan en klappen in hun handen. Een geluid waar de olifanten blijkbaar bang voor zijn. De dames gaan uiteindelijk op zij en wij vervolgen onze weg. We slapen in vooropgezette tenten met bedden erin. De tenten staan onder een riet dak. We hebben weer prachtig uitzicht over de nijl.

Dag 8.
Vanmorgen vroeg opgestaan om wilde dieren te spotten in het nationale park. Olifanten, giraffen, leeuwen, buffels, hartedieren, antilopen, springbokken, vogels en nog een paar mooie dieren maar helaas geen luipaard. We lunchen op een mooie plek aan de nijl en stappen smiddags de boot op voor een tochtje over de nijl. We spotten een paar krokodillen en gek genoeg zwemmen er talloze nijlpaarden in de nijl..:-) tegen het einde van de middag stappen we van boord om langs de waterval naar boven te klimmen. We nemen de tijd voor foto's en filmpjes maar dan begint de tijd toch de dringen want om 7 uur gaat de laatste ferry. Uiteindelijk moeten we nog haasten om op tijd te zijn maar dat lukt gelukkig net. Omdat we nog een uur moeten rijden en dan nog moeten eten, besluiten we gelijk aan tafel te gaan als we aankomen. Bezweet, plakkerig en sommige oom ruikend genieten we van de maaltijd. Daarna duik ik onder de koude douche en m'n bed in.
Er is alweer 1/3 voorbij van de vakantie. De tijd vliegt.

Weetje: in Uganda is recent olie gevonden. Wellicht betekent dit het begin van welvaart voor het land.

Dag 9.
Vannacht was een stormy night. Omdat het zo warm was stonden de flappen open. Om 01.00 ging het onwijs stormen mja we lagen dus wel in tenten. In het begin was het nog wel leuk om naar buiten te kijken maar toen werden de druppels op m'n gezicht toch iets te veel. Ik m'n bed uit om de flappen dicht te doen, bleek de tent al deels onder water. Buiten hing nog was die er gelukkig ook echt nog hing dus die ook snel binnen gehaald. Het stormde zo hard dat ik me afvroeg of die tent wel zou blijven staan en waar we heen zouden moeten als we geëvacueerd moesten worden. Zo ver is het niet gekomen gelukkig maar andere reisgenoten hadden ook lekkage door het dak en daardoor natte bedden en bagage. Onze reisleider lag in een huisje en heeft niets gemerkt van de storm....

De morgen gamedriven we weer door het park. Onderweg worden we aangevallen door de tsetse vlieg.

Weetje:Word je door deze vlieg gestoken en draagt hij de ziekte bij zich dan krijg je over een maand een griepaanval. Doe je daar niets aan dan is het uiteindelijk dodelijk..

We zien geen andere dieren dan gisteren en weer moeten we ons haasten voor de pont. Die halen we echt maar net...We rijden naar hoima waar we 1 nacht verblijven. Een prachtig hotel en eindelijk weer eens wifi.

• 30 September 2016 - 23:05

Jacqueline :

Hoi meiden,

Jullie zijn weer een waanzinnig mooie reis aan het maken. Wat kan je toch leuk en boeiend schrijven Moosje met een vleugje humor. Veel plezier en doe voorzichtig.

Love you❤️

Xxxxxxxxx Jacqueline

• 01 Oktober 2016 - 10:23

Wim Van Egmond:

Van de ene verbazing in de andere, die reis wil ik ook wel maken zeg. Met jouw schrijftalent kun je er nog iets bijverdienen bij de reisorganisatie. Niet tot het randje gaan he, houdt een veiligheidsmarge.